sqiten
Home / Curiosities / Embelsira me e shtrenjte ne bote

Embelsira me e shtrenjte ne bote

Një akullore ekstravagante dhe me shijen me te vecante mund ta shijoni per 1 mijë dollarë dhe vetem ne New York, ne restorantin Serendipity. Golden Opulence Sundae mban rekordin Guiness si ëmbëlsira më e shtrenjtë në botë.

Kjo akullore mbulohet nga një gjethe floriri dhe klientët pasanikë që duan ta provojnë duhet ta porosisin të paktën dy ditë para. Janë rreth 50 persona në vit që e provojnë akulloren e kushtueshme dhe me shije të rrallë, dhe kjo per shkak se vete përbërësit e saj jane shume të rrallë dhe vijnë nga e gjithë bota.

Akullorja është e bërë me vaniljen e Tahitit që përzihet me atë të Madagaskarit për të intensifikuar shijen. Gjithashtu ka grimca nga çokollata më e shtrenjtë në botë (Amedei Porcelana) dhe nga ajo më e rralla në botë, çokollata venezueliane Chuao. Sipër ëmbëlsirës vendoset një gotë e vogël me haviar. Një nga klientët që ka provuar akulloren, një 30 vjeçar nga Dallasi, tha për Barcroft: “Është shumë e shijshme, e mrekullueshme. Është gjithashtu e lehtë. Pa dyshim që ia vlen të shpenzosh 1 mijë dollarë.”. Golden Opulence Sundae mban rekordin Guiness si ëmbëlsira më e shtrenjtë në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − nineteen =